pondělí 22. února 2010

Kdo je Politik a kdo ne.

Zpřehledněme si situaci. Co se společných zdrojů týče, jsou jen dva tábory. Buď k nim máš podpisové právo, nebo nemáš.

S podpisovým právem jsi Politik. Jakmile je získáš a proto, abys ho získal, musíš mít i příslušenství. Příslušenstvím jsou všichni ti, kteří umí z veřejných zdrojů udělat své vlastní zdroje, lhostejno zda výplatu, nebo v násobné míře zisk. Přestože se často sdružují do zapamatovatelných a zapomenutelných stran a hnutí, nemusí být Politici s příslušenstvím vždy titíž lidé, v čase se mění a přeskupují, zaměňují, přejmenovávají, schovávají, objevují, umírají a zase rodí.

Bez podpisového práva jsi Nestraný. Náplní tvého života bude odtrhávat si desítky procent od úst a utržené přesouvat do společných zdrojů k Politikům a jejich příslušenství.

S tím ne každý vydrží žít po celý život a aby nebyl Nestraný, raději se přesune k Politikům nebo jejich příslušenství. Asi nejen teoreticky je možný i opačný pohyb, jenže po sobě zanechává pramálo stop a svědectví, ale není proto nutné lámat hůl a nevěřit, že není. V každém případě se veřejnosti první přesun předkládá pod oblíbeným názvem Úspěch a druhý jako stigmatický Neúspěch. S tím bychom si ovšem hlavu nelámali.

Stává se pravidelně, že stranný či hnutý Politik s příslušenstvím spořádá velkou část společných zdrojů, k tomu s vysokou efektivitou přeměněnou na soukromé zdroje, a protihodnota za spořádanou porci přijde jen slepému dostatečná. Musí to být pravidlem? Ano, musí, tvrdíme, Nestraně.

Žádné komentáře:

Okomentovat