čtvrtek 13. května 2010

Má Spoz.cz novinky pro nabídku správy společných zdrojů?

V březnu jsme se podívali na volební program Spoz.cz., abychom zjistili, jaký je jejich postoj k systémové neodpovědnosti Politika při správě společných zdrojů.
V květnu jsme se jich proto dotázali: po prostudování volebního programu jsme bezradní, kde v něm nalézt explicitní vyjádření postoje vaší strany k omezení bezectnosti politika úpravou jeho nízké, spíše zcela vyloučené odpovědnosti a tím i zvýšení důvěryhodnosti jeho a současně i závazků strany, kterou reprezentuje.
Pošlete, prosím, odkaz na místo, kde jsou vaše návrhy zveřejněny, mimo míst, kde jsme hledali marně nebo s nepatrným úspěchem.
Spoz.cz odpověděla: Dobry den, v priloze naleznete sve odpovedi. Prejeme Vam krasny den, SPOZ tym.
Příloha (Bezectnost.docx - hezké, že?) obsahovala totéž, co známý program, tedy úpravu volebního zákona. Rekapitulujme, že podstatou návrhu je jen jiná variantá vybírání Politika. Ne změna jeho kompetencí, ne změna jeho neodpovědnosti a beztrestnosti, ne odklon od paušální odměny za správu společných zdrojů. Součástí zaslaného návrhu a tedy i potvrzení platnosti programu je také blíže neurčený zákon o obecném referendu. Ale ze zkušenosti víme, že na něj - zvlášť když není jakkoli specifikován - nelze spoléhat.
Takže můžeme vybrat jiného Politika co do velikosti, dresu a jména, přesto stejného co do kvality a ceny.
To jsou ale práva občanů, že?

Žádné komentáře:

Okomentovat