čtvrtek 15. dubna 2010

Zákaz přesunu společných zdrojů mezi subjekty s konfliktem zájmů

Zákaz podílení se správce společných zdrojů na hospodaření se společnými zdroji musí být transparentně kontrolovatelnou samozřejmostí.
Proto jsme stanovili, že správce společných zdrojů, jeho statutární zástupci, členové a osoby, které se na něm podílejí osobně nebo kapitálově, nemohou v době tohoto působení využít volební právo ke volení správce.
Tito uvedení se po čas angažmá nemohou účastnit na činnosti vlády ani být jinak přímo placeni ze společných zdrojů za dodávky zboží a služeb a nemohou mít žádné přímé příjmy ze společných zdrojů.
Osoby, které jsou jejich zákonnými dědici a jichž jsou ony zákonnými dědici, se nemohou účastnit na činnosti vlády ani být jinak přímo placeni ze společných zdrojů za dodávky zboží a služeb.
Platby došlé na účet správce společných zdrojů, jeho statutárních zástupců, členů a osob, které se na něm podílejí osobně nebo kapitálově kontroluje finanční úřad. Nelze-li platbu identifikovat nebo neodpovídá-li platbám povoleným, vrací ji.
Výnosy správce společných zdrojů, jeho statutárních zástupců, členů a osob, které se na něm podílejí osobně nebo kapitálově ověřuje nejvyšší kontrolní úřad a v plném rozsahu je zveřejňuje.
Máš-li k tomu další podněty, napiš je.
Příště: Neomezené a omezené volby

Žádné komentáře:

Okomentovat