pátek 19. března 2010

Ostatní nabídky politického *.cz světa

A co všichni ostatní zanedbatelní političtí uchazeči o podpisová práva ke společným zdrojům? Jaký je jejich postoj k systémové neodpovědnosti Politika při správě společných zdrojů? Chtějí očividnou nedůvěryhodnost Politika výměnit za jeho dobrovolné omezení při nakládání se společnými zdroji?

Veciverejne.cz nemají program slovem, ale obrazem. Nicméně k našemu konfliktu, jehož řešení čekáme nabídnout, mlčí zcela. Ani imunita poslanců, ani referendum...

Svobodni.cz ve volebním programu nabizeji zapojení prvku přímé demokracie, lidového veta. Tedy "lidové" přijetí nebo odmítnutí právě učiněného rozhodnutí Politiků. Což ovšem znemožnuje odmítnout rozhodnutí Politiků, která již byla učiněna dříve. Pokud se tedy pojede podle starých pravidel, pak se nic "lidovým" odmítnutím nemůže změnit. Jenže právě to by Nestraní potřebovali.


Suverenita.cz v programu s odkazem na tři roky starý návrh ústavy nabízí, aby poslanci byli odvolatelní. Samozřejmě, proč ne. Ale mandáty politické straně zůstávají a tím i podpisová práva ke společným zdrojům.


Nic jiného v hranicích České republiky nenacházíme.


Žádné komentáře:

Okomentovat