pondělí 8. března 2010

Nešikovný karlovarský Politik

Základní krok politického tance je konflikt. Každý Politik má mít svůj a má ho s jistotou zvládat. Jen ten mu přinese dostatek pozornosti, aby ho i veřejnost za Politika pokládala a respektovala, že převezme od svého předchůdce neomezená podpisová práva ke společným zdrojům a bude s nimi nakládat jako s vlastními.

Dostat se k podpisovým právům bez znalosti základního kroku je snadné, k tomu ani nejsou třeba voliči a voliči tomu také nedokáží zabránit. Neobstojí to ale z pohledu předváděné politické hry, na hřišti se musí soupeřit. Pro samotnou neomezenou správu společných zdrojů to sice není nutné, ale Nestraným se to předvádí jako Politika, takže nakonec se tomu vyhnou nelze. Převzít bezednou správu společných zdrojů se holt bez znalosti předvádění konfliktů nedá, to by bylo průhledné. Každý by viděl, o co že Politikovi jde.

Copak se to nyní přihodilo v televizi? Karlovarský Politik se prý přišel předvést jako nový správce společných zdrojů a ejhle. Neuměl pár populárních konfliktů a k tomu ukázal, že mu nestojí za námahu učit se je a že pro zisk podpisového práva takové hry předvádět nemusí. To my dávno víme, proto jsme Nestraní. Ale nemá to být vidět. Ostřílení Politici se takové průhlednosti lekli a hned mu zařídili lekci tanečních. Další Politici nováčci se hned ohradili, že oni takhle naivní nejsou a přípravu nepodcenili. Vědí, co se patří, žádní naivní neználci.

Škoda, že nejde společné zdroje ubránit před nájezdem Politiků a jejich příslušenství. Nakonec i karlovarský nešika obstojí a společné zdroje získá, aniž by jakkoli změnil svůj kontrakt a omezil svůj apetit.


Příště: Rychlost vám nedáme zadarmo