středa 31. března 2010

Top09.cz, zásadní, výsadní podruhé

Zkoumání programu top09.cz z hlediska nabídky změn k odstranění bezectného Politika jsme se už věnovali a výsledek známe. Slíbili však, že do začátku dubna představí program aktuální, což o dva dny dříve splnili.
Ale legračně.
O způsobu řízení státu a cti Politika v programu vůbec nemluví. V kapitole 8 s podivuhodným názvem „Financování obcí, samospráva a prvky přímé demokracie“ bychom asi našli malou část toho, po čem paseme. Jenže za názvem je připojena douška: Tato kapitola bude zveřejněna 9. 4. 2010 na celostátním sněmu Hnutí starostové a nezávislí.
Celý program ovšem vzbudil mezi Politiky pozornost a nikdo nevynechal možnost se vůči němu vymezit. Seznam konfliktů a jejich řešení přilákal pozornost všech, aby na něm demonstrovali vlastní řešení stejných konfliktů. Dění na hřišti strhává pozornost komentátorů. Nestraní kroutí hlavou a pečlivě se dívají mimo hřiště, co se kde chystá. Bez ohledu na kompletnost programu, bez ohledu na exkluzivitu programu, bez ohledu na obviňování, urážky, napadání, hrozby a prohry bude ihned po volbách vybaveno dvě stě Politiků podpisovým právem ke společným zdrojům, které bude do dalších voleb beztrestně a bezectně spravovat jako své vlastní.
Má cenu se dívat, jestli top09.cz po celostátním sněmu starostů a nezávislých doplní něco o cti Politika do podivuhodné a zatím prázdné kapitoly?

Příště: Kvalita správy společných zdrojů
Posted via email from nestrani

Žádné komentáře:

Okomentovat