úterý 9. března 2010

Rychlost vám nedáme zadarmo

Na Slovensku se bude jezdit rychleji. Rozumíme tomu tak, že Politici omezí rozsah zákazu rychlosti (130; ∞) a nahradí ho zákazem rychlosti (160; ∞). Repertoár politické práce je omezený a Politik má v rukou jen zákazy a jejich omezení. Čím si tedy slovenští Nestraní vysloužili příslib omezení zákazu?

Necháme vás jezdit rychleji, tomu můžete věřit, jen před tím musíme provést stavební úpravy příslušných dálnic. Kolik to bude stát ještě nevíme, ale odpoví nám na to studie. Prostě trochu vydrancujeme společné zdroje, uvádí v závorce Politik, a za to vás necháme jezdit stošedesátkou.

V Česku to mají Nestraní zatím obráceně. Politik už všechny studie má, ví, že účet ze společných zdrojů je 18 miliard a ví, jak dlouho mu přidávání jednoho metru na každé straně brněnské dálnice bude trvat. Ale ještě Nestraným neřekl, který zákaz za to omezí.

Nevidíme rozdíl, na západ i východ od řeky Moravy je to zcela stejné. Politik určitě použije bez kontroly společné zdroje a za to Nestraným možná omezí zákaz, který před tím sám dal.


Příště: Spoz.cz nabídla právo změnit Politiku