úterý 16. března 2010

Zeleni.cz mění klimatizaci

Zeleni.cz jsou butiková strana s exkluzivními konflitky. Široký záběr není jejich specialita a to se odráží i na stručném a přehledném programu, ve kterém hledáme, jak se staví k systémové neodpovědnosti Politika při správě společných zdrojů a zda chtějí jeho očividnou nedůvěryhodnost výměnit za Politikovo dobrovolné omezení při nakládání se společnými zdroji.

Přímo do očí nás proto uděří: "Trváme na omezení imunity poslanců." Pouze. Protože jsou struční, můžeme jen planě spekulovat, zda opravdu chtějí imunitu zúžit až na odpovědnost za chyby při správě cizího majektu, kterým pro ně společné zdroje jsou. A pokud ji snad opravdu navrhují, pak nevíme, proč zrovna takovou odpovědnost nenavrhují i pro další správce společných zdrojů. Protože si myslíme své, k žádnému extenzívnímu výkladu heslovitého návrhu se nepřimějeme.

Jejich nabídka není pro Nestrané, protože Politikovi cti nepřidá. Nestraní očekávají změnu ovzduší v Politice a volají po ní. Jenže Zeleni.cz mění v Politice pouze klimatizaci, ale klima ve společnosti, tedy vztah Nestraných k Politikům, nechávají zaneřáděné emisemi. Politici podezřelí z definice.